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  • 기누라
    식물/들꽃-국화과A(Asteraceae) 2018. 6. 11. 15:32

     

    기누라

    Gynura

    명월초는 기누라로

     

    과명 Asteraceae (국화과) 속명
    전체학명 Gynura bicolor (Roxb. ex Willd.) DC. 추천명 기누라
    이명


    외국명

     

     

     

     
     
     
    Gynura bicolor, hongfeng cai 紅鳳菜, okinawan spinach or edible gynura, is a member of the chrysanthemum family (Asteraceae). It is native to China, Thailand, and Myanmar but grown in many other places as a vegetable and as a medicinal herb.
    There are two kinds: one that is green on both sides, and another with leaves that are green on the top and purple underneath. Both kinds are considered medicinal vegetables. Gynura bicolor is a perennial and therefore found for sale throughout the year; however, winter and spring is the best time.
    두 가지 종류가 있습니다 : 하나는 양쪽에 녹색이고 다른 하나는 상단에 녹색이고 아래에 보라색인 잎이 있습니다. 두 종류 모두 약용 채소로 간주된다. Gynura bicolor는 다년생이므로 일년 내내 판매됩니다. 그러나 겨울과 봄이 가장 좋은시기입니다.

    Gynura bicolor is rich in iron and potassium, calcium, vitamin A, etc. According to Chinese food grouping, Gynura bicolor is a 'cool' food, so the leaves are stir-fried with sesame oil and ginger (both 'hotter' foods) to achieve a balance. The stems and roots of the plant can also be made into tea by boiling with water. Choose leaves with few bruises and without black stains. In Japan, Gynura bicolor is eaten as local vegetable in Ishikawa, Kumamoto and Okinawa and so on, blanched lightly and served with ponzu, as an ingredient of miso soup, or tempura.
    Gynura bicolor는 철과 칼륨, 칼슘, 비타민 A 등이 풍부합니다. 중국 음식 그룹에 따르면, Gynura bicolor는 '차가운'음식이므로 잎은 균형을 이루기 위해 참기름과 생강 (둘 다 '더운'음식)으로 볶습니다. 식물의 줄기와 뿌리는 물로 끓여서 차로 만들 수 있습니다. 멍이 거의 없고 검은 얼룩이 없는 잎을 선택하세요. 일본에서는 Gynura 바이 컬러가 이시카와, 구마모토, 오키나와 등에서 현지 채소로 먹으며 가볍게 부풀어 오르고 폰주와 함께 미소 수프 또는 템푸라의 성분으로 제공됩니다.

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Gynura_bicolor

     

     

    명월초는 기누라다.

    [명월초]라는 국명이 없으니 명월초라해도

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

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