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  • 꽃벚나무-[정명] Prunus serrulata Lindl.
    식물/들꽃-장미과(Rosaceae) 2024. 1. 30. 09:46
    과명 Rosaceae (장미과) 속명 Prunus (벚나무속)
    전체학명 [정명] Prunus serrulata Lindl.  추천명 꽃벚나무
    비추천명 프루너스 서룰라타 영문명 Japanese cherry

    Prunus serrulata or Japanese cherry is a species of cherry tree that grows naturally in Japan, China, and Korea, and it also refers to a cultivar produced from Prunus speciosa (Oshima cherry), a cherry tree endemic in Japan. Historically, the Japanese have developed many cultivars by selective breeding of cherry trees, which are produced by the complicated crossing of several wild species, and they are used for ornamental purposes all over the world. Of these, the cultivars produced by complex interspecific hybrids based on the Oshima cherry are also known as the Cerasus Sato-zakura Group.

    [ 매자나무(Prunus serrulata) 또는 일본벚나무(Japanese cherry)는 일본·중국·한국 등지에서 자생하는 벚나무의 일종으로, 일본의 벚나무 고유종인 매자나무(오시마벚나무)에서 생산되는 품종을 가리키기도 한다. 역사적으로 일본인들은 여러 야생종의 복잡한 교배에 의해 생산되는 벚나무를 선택적으로 번식시킴으로써 많은 품종을 개발했으며, 전 세계적으로 관상용으로 사용되고 있다. 이 중 오시마 체리를 기반으로 한 복잡한 종간 잡종에 의해 생산되는 품종은 세라스 사토자쿠라 그룹으로도 알려져 있다.]

    Varieties and Form

    Classification

    The classification of cherry blossoms varies from country to country and from period to period. For example, in the Japanese classification, P. serrulata Lindl. f. albida, P. serrulata var. spontanea, P. serrulata var. pubescens and P. serrulata Lindl. var. sachalinensis, the varieties and form constituting this species, are classified as independent species because of their genetic, morphological, and flowering time differences.

    There are several varieties and form (or species):

    • Prunus serrulata f. albida (syn. Prunus speciosa). Japan.
    • Prunus serrulata var. spontanea or Prunus serrulata f. spontanea (syn. Prunus jamasakura). Japan.

    Some books say that P. jamasakura grows wild in China and Korea, but P. leveilleana and P. sargentii were mistaken for P. jamasakura.

    • Prunus serrulata var. pubescens (syn. Prunus leveilleana). Japan, Korea, China.
    • Prunus serrulata var. sachalinensis (syn. Prunus sargentii). Japan, Korea, eastern Russia, China.

    [벚꽃의 분류는 나라마다, 시기마다 다르다. 예를 들어, 일본 분류에서는 P. serrulata Lindl. f. albida, P. serrulata var. spontanea, P. serrulata var. 털진드기과 P. serrulata Lindl var. 이 종을 구성하는 품종과 형태인 sachalinensis는 유전적, 형태 학적, 개화시기의 차이 때문에 독립적인 종으로 분류됩니다. 여러 종류와 형태 (또는 종)가 있습니다 : Prunus serrulata f. albida (syn. Prunus speciosa). Japan.Prunus serrulata var. spontanea 또는 Prunus serrulata f. spontanea (syn. Prunus jamasakura). 일본. 어떤 책에서는 P. jamasakura가 중국과 한국에서 자생한다고 하는데, P. leveilleana와 P. sargentii는 P. jamasakura.Prunus serrulata var.로 오인되었다. pubescens (syn. Prunus leveilleana). 일본, 한국, 중국.Prunus serrulata var. sachalinensis (syn. Prunus sargentii). 일본, 한국, 러시아 동부, 중국.]

    Trees and flowers

    Prunus serrulata is a small deciduous tree with a short single trunk, with a dense crown reaching a height of 7.9–11.9 metres (26–39 ft). The smooth bark is chestnut-brown, with prominent horizontal lenticels. The leaves are arranged alternately, simple, ovate-lanceolate, 5–13 cm long and 2.5–6.5 cm broad, with a short petiole and a serrate or doubly serrate margin. At the end of autumn, the green leaves turn yellow, red or crimson.

    The flowers are produced in clusters of two to five together at nodes on short spurs in spring at the same time as the new leaves appear; they are white to pink, with five petals in the wild type tree. Its fruit, the sakuranbo, has differences from the Prunus avium in that sakuranbo are smaller in size and more bitter in taste; the sakuranbo is a globose black drupe 8–10 mm in diameter. Owing to their bitter taste, the sakuranbo should not be eaten whole, raw; the seed inside should be removed and the fleshy part preserved.

    Because of its evolution, the fruit developed merely as a small, ovoid cherry-like fruit, but it doesn't develop past a small amount of fleshy mass around the seed; as P. serrulata was bred for its flowers, its fruits do not enlarge the way cherry varieties bred for their fruit do.

    [Prunus serrulata는 짧은 단일 줄기가있는 작은 낙엽수로 7.9 x 11.9 미터 (26 x 39 피트)의 높이에 달하는 고밀도 크라운을 가지고 있습니다. 매끄러운 나무껍질은 밤색 갈색이며, 눈에 띄는 수평 렌즈콩이 있다. 잎은 교대로 단순하고 난형 피침 형이며 길이 5x13cm, 너비 2.5x6.5cm이며 짧은 잎자루와 톱니 모양 또는 이중 톱니 모양의 가장자리가 있다. 가을이 끝나면, 녹색 잎들은 노랗게, 빨갛게, 혹은 진홍색으로 변합니다. 꽃은 새 잎이 나타나는 것과 동시에 봄에 짧은 박차를 가하는 노드에서 2 ~ 5 개의 클러스터로 함께 생산됩니다. 그들은 야생형 나무에 5 개의 꽃잎이 있는 흰색에서 분홍색입니다. 그것의 과일, sakuranbo는, sakuranbo가 크기에서 더 작고 맛에서 더 쓴다는 점에서 Prunus avium와 차이가 있다; sakuranbo는 직경이 8x10mm인 구형 검은 색 드루입니다. 그들의 쓴 맛 때문에, 사쿠란 보는 날 것으로 먹어서는 안됩니다. 내부의 씨앗을 제거하고 다육 질의 부분을 보존해야 합니다. 그것의 진화 때문에, 과일은 단지 작고 난형의 체리 같은 과일로 발전했지만, 씨앗 주위에 소량의 다육질 덩어리를 지나서 발전하지는 않습니다. P. serrulata가 꽃을 위해 자란 것처럼, 그 과일은 그들의 과일을 위해 자란 체리 품종의 방식을 확대하지 않습니다.]

     

    Prunus serrulata - Wikipedia

     

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